Medzinárodné kuchyne

Medzinárodné kuchyne

Každá krajina má inú kultúru, iný jazyk, iné korene. A tiež má každý štát svoju originálnu kuchyňu. Každá je niečím iným typická. Tieto krajiny od seba po stáročia obkukávali recepty a preto zväčša krajiny, ktoré spolu susedia majú rovnaké špecifické koreniny, mäsá a zeleninu, ktorú využívajú. Taktiež je to ovplyvnené aj miestom kde sa dané krajiny nachádzajú. Napríklad prímorské krajiny, ako sú Chorvátsko, Cyprus majú v jedálničkoch vo veľkom zastúpení ryby.

kuchyně

Talianska kuchyňa
Je jedna z mála špecifických kuchýň. Ako prílohy používajú často cestoviny. Ich jedlá sú farebné a pestré. Používajú veľa zeleniny, preto je zdravá. Najznámejšími jedlami sú jednoznačne pizza a špagety bolognese. Využívajú aj zdravý olivový olej. Jedia skôr ľahko stráviteľné mäsá, teda ryby Ľudia žijúci na vidieku jedia to, čo si vypestujú, preto sú zdravý a dlho sa dožívajú (samozrejme, nežijú v takom strese a hektickom živote ako my Slováci).

Cyperská kuchyňa
Je jedna z najzdravších kuchýň. Je ovplyvnená tureckou kuchyňou. Jedia predovšetkým morské plody. Z grilovaných pochúťok si pripravujú souvlaki (teda špíz, čo je skôr Grécke jedlo) alebo jahňacie kotlety. Známy je aj mäsový koláč Musaka.

Nemecká kuchyňa
Nemecká kuchyňa nemá nejako veľa špecialít. Nemci sú typický svojimi klobásami a pivom. Jedlá skôr prevzali od susedných krajín. Z ingrediencii používajú dosť kapustu a zemiaky.

spíz

Indická kuchyňa
Je ovplyvnená náboženstvami – budhizmus a hinduizmus. Preto nejedia hovädzie. Ale skôr kuracie a raba. Ich známym korením je karí. Samozrejme už aj oni sa začínajú prispôsobovať zvyšku sveta a na uliciach nájdete aj jedlá na ktorých si pochutíte.

Čínska kuchyňa
Asi najznámejšia a pre nás veľmi chutná kuchyňa. Nejeden z nás chodieva k Číňanom si dať opekať rezance s mäsom ale gung pao. Využívajú veľa zeleniny. Niekedy býva zeleniny prílohou, inokedy môže byť aj samotným pokrmom.

Ohodnoťte příspěvek